Jakiś czas temu pokazywałam przepis na makaron z warzywami i fetą – danie stworzone z potrzeby chwili, z tego, co w domu było. Pisałam też wtedy, że to świetne danie także na zimno.

Taki makaron z warzywami i fetą można zrobić w wielu wariantach – z oliwkami, z fasolą, z papryką. W zasadzie nie ma tu jednego, ustalonego przepisu – chodzi o to, żeby warzyw było dużo i żeby zużyć to, co zalega w lodówce.

W mniejszej przegródce widać ogórka pokrojonego na ćwiartki i owiniętego plastrami polędwicy.

Wyborcza.biz informuje, że niedługo nawet fast food będzie zbyt czasochłonny dla przeciętnego człowieka. Nie podoba mi się to – dlatego proponuję moje cotygodniowe zestawy do pracy. Każdy z nich można przygotować z wyprzedzeniem, poprzedniego dnia wieczorem, rano tylko wyjąć z lodówki i wziąć ze sobą.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/