Jajka w jakiejś formie to częsty wybór na śniadanie – są pożywne, można je podać na wiele sposobów. Jajecznica z łososiem to metoda na zmianę smaku popularnego dania.
Jajecznica z łososiem – składniki
proporcje na 2 porcje
- 4 jajka
- 100 g wędzonego łososia
- spray do smażenia
- szczypiorek
Jajecznica z łososiem – przepis
Łososia pokroić w paski.
Szczypiorek drobno posiekać.
Patelnię spryskać sprayem do smażenia, wybić jajka i smażyć, mieszając. Kiedy jajka będą już ścięte tak, jak lubisz, dodać łososia i szczypiorek, zamieszać, doprawić do smaku pieprzem. Nie dodawać soli – łosoś jest wystarczająco słony.
Podawać na ciepło.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Jajecznica z łososiem […]