Jajka faszerowane to doskonała, szybka przekąska i dobry sposób na zużycie nadmiaru świątecznych jajek na twardo. Dziś jajka faszerowane po francusku.
Jajka faszerowane po francusku – przepis
- 1 jajko
- łyżeczka posiekanej czerwonej cebuli
- łyżeczka musztardy francuskiej (z gorczycą)
- kapar do ozdoby
Uwaga – proporcje podaję w przeliczeniu na jedno jajko. Przelicz je na liczbę jajek, które chcesz podać.
Bardzo drobno posiekać cebulę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przepołowić. Ostrożnie wyjąć żółtka do miseczki, ugnieść je z musztardą i posiekaną cebulą.
Masę nakładać do jajek, ozdabiać kaparami.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Jajka faszerowane po francusku […]