O ile się lubi banany, lody domowe można robić i jeść choćby co drugi dzień.
Najprostsze lody domowe
proporcje na 4 porcje
- 3 banany, możliwie dojrzałe
Nic mi się nie pomyliło. Lody na zdjęciu powstały z samych bananów (mięta to tylko dodatek).
Banany obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do płaskiego naczynia (np. pudełka). Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjąć, zmiksować na gładką masę.
Takie lody domowe można też ulepszyć – o czym następnym razem 🙂
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl