Przepisy

Pasta rybna 

Wszelkiego rodzaju pasty świetnie się nadają do kanapek, do posmarowania liścia sałaty, jako dip do warzyw. Dziś proponuję pastę rybną z pietruszką. Pasta rybna – przepis 1/2 puszki białej fasoli 1 pęczek pietruszki 1 puszka sardynek lub szprotek w oliwie 2 łyżki oliwy 1 łyżka…

Przepisy

Sajgonki 

Mimo że w Polsce najbardziej znane są sajgonki w wersji smażonej w głębokim oleju, to wcale nie jest to jedyna dopuszczalna forma. Sajgonki bez smażenia są po pierwsze zdrowsze, a po drugie – łatwiejsze w przygotowaniu. Sajgonki proporcje na 2 porcje 2 płaty papieru ryżowego…

Przepisy

Sałatka japońska 

Jak zwykle, nie upieram się, że to narodowe danie japońskie; to mój pomysł na to, co zrobić, kiedy kupiło się większą ilość marynowanego imbiru. Sałatka japońska proporcje na 2 porcje podwójny filet z kurczaka 1 duża cukinia 50g makaronu ryżowego 4 łyżki sosu sojowego 1…

Niewiedza czy niefrasobliwość? 

Co jakiś czas pada pytanie „kto właściwie nosi podróbki i dlaczego”. Usiłowałam na nie znaleźć odpowiedź wiele razy. Dochodziłam najczęściej do wniosku, że część osób kupuje podróbki, bo chce uchodzić za osobę dobrze sytuowaną czy modnie ubraną, a część – z braku wiedzy o istnieniu…

Przepisy

Schab grillowany w oregano 

Sezon grillowy w pełni. Nie wybieraj tłustej kiełbasy czy mięsa w gotowej marynacie z supermarketu. Zrobienie własnej marynaty to żaden wysiłek, schab grillowany jest prosty, a efekt przejdzie Twoje oczekiwania. Kto ma ochotę zostać mistrzem grilla na osiedlu?

Przepisy

Jajko sadzone w bułce 

Kiedy wrzuciłam zdjęcie tego dania na Facebook, spodobało się. No to dziś przepis! Jajko sadzone w bułce proporcje na 1 porcję 1 bułka razowa (lub orkiszowa) 1 jajko (polecam raczej te mniejsze, czyli rozmiar M) pikantny sos z papryki warzywa (u mnie, jak widać, pomidor…