Przepisy

Bianca Jasiel 2008 

Wracam do tematu wina. I to do wina polskiego. Po fatalnych doświadczeniach z winem z Winnicy Mierzęcin obawiałam się, że wszystkie polskie wina będą podobnej jakości. Jak miło się zdziwiłam, pijąc wino Bianca z Winnicy Jasiel! Przede wszystkim – aromat. pełny, spójny, lekko słodkawy, kwiatowo –…

Przepisy

Co brać do pracy? część 21 

Im zimniej, tym bardziej mamy ochotę na treściwe dania. Nie znaczy to jednak, że można zapominać o warzywach. Widoczna na zdjęciu lasagne to połączenie dwóch wariantów, które już pokazywałam: klasycznej, włoskiej lasagne i lasagne ze szpinakiem. Dolne piętro to kuleczki mięsne i sos pomidorowy, górne…

303 Avenue

MAC pigmenty z nazwami 

Uwaga, na aukcjach pojawiły się pigmenty MAC z nazwami. Jak widać na zdjęciach, nawet jeśli zgadza się kształt opakowania (w starej wersji), kolor pigmentu i jego nazwa, to już nadruk logo MAC jest niedokładny. Niestety, to też oznacza, że kupowanie na aukcjach czy wymiana takich…

Przepisy

Zapiekanka grecka 

Zdarza Ci się czasem ugotować za dużo ryżu? Jeśli tak, zapiekanka grecka pewnie Ci się spodoba, bo można tu wykorzystać już ugotowany ryż. Do tego sporo warzyw, feta dla smaku i zapiekanka grecka gotowa. Jest doskonała jako danie do pracy, bo nietrudno ją przenieść i…

Przepisy

Co brać do pracy? część 19 

Słodko – słona sałatka w patriotycznych kolorach. Sałatka z granatem 100g ryżu brązowego 25 g sera feta 2 pomidory 4 łyżki pestek granatu oliwa sok z cytryny pieprz Powyższe ilości wystarczą na stworzenie sporej ilości sałatki. Można ją podać na kolację, a resztę zapakować na…