Przepisy

Mistrzowska pasta z jajek 

Pasta z jajek to coś, co pewnie każdy robi raz na jakiś czas. Pojawia się w okolicach Wielkanocy, kiedy trzeba spożytkować ugotowane jajka. To też świetny sposób na rozmnożenie zawartości lodówki, kiedy nagle pojawią się goście. Mój przepis jest banalny, ale dzięki odpowiedniemu przygotowaniu pasta…

Podróże

Hotel Sheraton Grand Kraków 

Kiedyś na wycieczki do innych miast jeździło się z całą klasą. Obligatoryjne przegonienie przez 1-2 zabytki (do dziś NIC nie pamiętam z Panoramy Racławickiej), w zależności od budżetu obiad albo suchy prowiant (nie załapałam się na czasy posiłków w McDonaldzie, i dobrze), parę złotych na…

Moda

Pepe Jeans Custom Studio – wow! 

Dawno temu, postanowiłam upiększyć moją kurtkę dżinsową. Odcięłam rękawy, pracowicie poszarpałam resztki, a na plecach wymalowałam wielkie logo Guns 'n Roses. Miałam 15 lat i byłam z siebie dumna jak paw. Był co prawda mały problem z praniem kurtki, bo nie malowałam logo odpornymi na…

Przepisy

Lekki sos tzatziki 

Tzatziki to prosty dip, który wielu z nas poznało podczas wakacji w Grecji. To, co jest w przypadku przygotowania sosu tzatziki najważniejsze, to umiar i czas – ale dobrze zrobiony, ten dip wzbogaci każde danie z grilla, można go też użyć do posmarowania kawałka chleba.

Przepisy

Szaszłyki warzywne 

W Polsce grill = kiełbasa i karkówka. Może jeszcze boczek. Do tego musztarda, ketchup i chleb krojony. Zmieńmy to. Jest masa przepisów na dania z grilla, które warto wypróbować i wprowadzić do swojego stałego menu. Dania z grilla nie muszą być ciężkie i tłuste. Doskonałym…