Jest gorąco. Nie chce się gotować. W takich okolicznościach sprawdzą się albo dania z wolnowara, albo dania na zimno. Jednym z prostych sposobów na piknik są kanapki i sałatki. Ale nie zwykłe kanapki – o wiele wygodniejszym (i ładniejszym) wyjściem są wrapy. Polecam wrapy pełnoziarniste PocoLoco – są do kupienia w sklepie Kuchnie Świata. Pasta z tuńczyka robi się błyskawicznie – sprawdź!
Pasta z tuńczyka – przepis
- 1 puszka tuńczyka w wodzie
- 100 g sera białego, chudego
- 1 czubata łyżka jogurtu greckiego
- szczypta soli
Całość ugnieść razem. Nie trzeba miksować, wystarczy mocno ugnieść widelcem i dobrze wymieszać.
Na zdjęciu są wrapy pełnoziarniste PocoLoco, a wewnątrz pasta z tuńczyka i guacamole. Jeśli jesteś w Fazie 1 diety, zastąp wrapy liśćmi sałaty rzymskiej, masłowej lub lollo.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] wrapy z tuńczykiem (w wersji z sałatą, nie tortillą), przepis tu. obiad: kurczak jak pizza, przepis tu. kolacja: […]