Jestem przekonana, że pasta z jajek to takie danie, które każdy robił sto razy i ma na to sposób. Mój nie jest może unikalny, ale jeśli nie znasz tego składnika, dzięki któremu moja pikantna pasta z jajek jest taka smaczna, to spróbuj koniecznie!
Pikantna pasta z jajek – przepis
- 3 jajka
- łyżka majonezu
- 2 łyżki szczypiorku, posiekanego
- 1 łyżeczka mieszanki curry
Szczypiorek posiekać.
Jajka ugotować na twardo, posiekać póki są ciepłe.
Wymieszać z majonezem, dodać szczypiorek i curry.
Dobrze pasuje do tego sałata – np. roszponka, rukola, ewentualnie liście szpinaku, grzanki z chleba tostowego, ewentualnie świeża bagietka.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl