Ostry sos z awokado powstaje błyskawicznie, jest doskonały jako nietypowy dodatek do mięsa z grilla, ale też jako dressing do sałatki.
Ostry sos z awokado – przepis
- 1 awokado, dojrzałe (miękkie)
- 2 łyżki soku z limonek
- sos tabasco
Obrać awokado, pokroić w kawałki, wrzucić do pojemnika blendera. Dodać sok z limonki i tabasco i zmiksować. Gotowe!
Sos wytrzyma w zamkniętym szczelnie pojemniku dzień-dwa.
Polecam jako dodatek do kurczaka z grilla lub jako sos do sałatki – np. do sałatki meksykańskiej (wtedy nie dodajemy awokado pokrojonego w kostkę).
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl