Pogoda jest zmienna, więc czekałam z pokazaniem Wam przepisu na czerwoną, słodszą herbatę mrożoną. Ale ponieważ przepis na wersję zieloną bardzo się podobał, to dziś druga wersja – na słodko:
proporcje na 2 porcje
- 1 saszetka czarnej herbaty
- 500 ml zimnej wody
- lód
- kilka plastrów cytryny
- kilka plastrów limonki
- sok owocowy bez dodatku cukru (np. Rabenhorst)
Do słoika wrzucić saszetkę z herbatą, zalać do pełna wodą, zakręcić, wstawić do lodówki na przynajmniej 4, a najlepiej 6 godzin.
Po tym czasie wyjąć.
Plastry cytryny i limonki wrzucić do szklanek lub słoików, lekko ugnieść. Wlać sok, wrzucić lód, zalać do pełna herbatą.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl