Ugotowanie makaronu i dodanie do niego pesto ze słoika to banał. W dodatku brak tu białka i warzyw. Dlatego moje pesto wzbogaciłam. Pesto, kurczak, szpinak – ten zestaw ma wszystko, czego trzeba, a w dodatku jest smaczny i super efektowny!
Pesto, kurczak, szpinak – składniki
proporcje na 4 porcje
- 1 filet z kurczaka
- 100 g pesto czerwonego
- 250 g świeżego szpinaku
- 1 średnia cebula
- sól
- pieprz
- spray do smażenia
- 200 g makaronu pełnoziarnistego
Pesto, kurczak, szpinak – przepis
Kurczaka pokroić w kawałki na jeden kęs, mocno zrumienić w garnku spryskanym sprayem do smażenia.
Kiedy kurczak jest już rumiany, dodać pesto i makaron, wymieszać. Odstawić pod przykryciem.
Na patelni poddusić cebulę pokrojoną w piórka, dodać szpinak, mieszać aż zwiędnie, doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie ugotować makaron, wymieszać z kurczakiem z pesto.
Podawać od razu.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
smakowicie wygląda 🙂 ja tez bardzo lubię gotować!!!
[…] Pesto, kurczak, szpinak […]