Dobre śniadanie to sycące śniadanie. Jeśli wyjdzie się z domu głodnym, to uczucie towarzyszy nam przez cały dzień – i skutek jest taki, że je się o wiele więcej, niż się zaplanowało. Bułeczki z fasolą na ostro nie są skomplikowane, wymagają tylko dobrego pieczywa (albo talentu do pieczenia), a rozgrzeją i nakarmią każdego.
Bułeczki z fasolą na ostro – składniki
proporcje na 2 porcje
- 2 bułki orkiszowe
- 3-4 łyżki sosu salsa (najlepiej domowego, ale może być też sklepowy)
- 1 puszka białej fasoli
- łyżka posiekanej świeżej kolendry
- kilka kropel sosu tabasco
- 50 g startego cheddara lub mozzarelli
Bułeczki z fasolą na ostro – przepis
Rozgrzać piekarnik do 150C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Bułki przeciąć na pół, zrobić wgłębienia wyjmując część ciasta.
Fasolę osączyć, opłukać, wymieszać z salsą, tabasco i kolendrą.
Nałożyć do połówek bułek, posypać serem.
Zapiekać 5 minut.
Podawać na ciepło.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] smaczny, moim zdaniem nie tak bardzo “hot”, ale to rzecz osobnicza. Można z nim robić śniadaniowe bułeczki na ostro, enchiladę z kurczakiem i warzywami czy moją ulubioną pizzę […]