Gremolata to bardzo prosty sos, dodatek do mięs. Intensywny smak i ciekawy kolor to tylko kilka z jej zalet.
Gremolata – przepis
- pęczek pietruszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
Posiekać pietruszkę i czosnek, połączyć z oliwą i cytryną. Jeśli przygotowujesz ją na dłuższą chwilę przed podaniem, wymieszaj ją lekko przed podstawieniem na stół.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Gremolata – połączenie pietruszki, soku z cytryny i czosnku. Proste i pyszne. […]
[…] Gremolata […]