W niektórych domach nie ma niedzieli bez ciasta. Jesienią jest sezon na dynię – czemu więc nie zrobić babeczek z dyni? Lekko wilgotne, pachnące cynamonem, będą świetnie pasować do herbaty.

Babeczki z dyni

proporcje na około 30 babeczek

  • 500g puree z dyni
  • 200g musu jabłkowego
  • 3 jajka
  • 350g mąki pełnoziarnistej
  • 5 czubatych łyżek ksylitolu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Zmiksować razem puree z dyni, mus jabłkowy i jajka.

W misce wymieszać mąkę, ksylitol, sodę, cynamon i gałkę muszkatołową.

Dodać składniki mokre do suchych, dobrze wymieszać.

Nałożyć do foremki. Piec około 12 minut – babeczki nie powinny wyschnąć na wiór.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/