OK, to nie jest może pogoda, kiedy wszyscy jedzą lody. Ale jeśli potrzebujesz szybko zrobić deser dla gości, masz tu gotowy przepis.
Błyskawiczne, domowe lody jagodowe
proporcje na 4 porcje
- 1 kg mrożonych jagód
- 200g jogurtu greckiego low-fat
- 2-3 łyżki syropu z agawy
- świeże owoce do dekoracji (opcjonalnie, nie zawsze jest coś ładnego w sklepie)
Disclaimer: ja to robiłam blenderem ręcznym w plastikowym dzbanku, ale jeśli masz obawy, czy blender wytrzyma, posłuż się stojącym mikserem.
Jagody wyjąć z torby, zostawić w dzbanku do miksowania na 5 – 10 minut, niech lekko się ogrzeją. Po tym czasie dodać jogurt i syrop z agawy. Miksować tak długo, aż powstanie w miarę jednolita masa.
Rozdzielić do miseczek, ozdobić owocami.
Nie polecam wstawiania do zamrażarki – to chude lody, więc zamarzną na kość, a rozmrożone będą niesmaczne.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl