Najpopularniejsze przetwory rybne to chyba tuńczyk (w sosie własnym i w oleju) i wszelkie formy ryb w pomidorach. Łosoś w puszce jest o wiele mniej znany i przez to trudniej go kupić – ale jeśli okaże się, że jest w sklepie, gdzie często robisz zakupy, to warto go kupić.

Łosoś w puszce ma bardzo krótki skład: łosoś, woda, sól. Moim zdaniem, łososia można traktować podobnie jak mięso tuńczyka, dodając go do sałatek czy mieszając z jogurtem i przyprawami w celu uzyskania pasty do smarowania.

Polecam też przepis na placki z łososia – tutaj wykorzystałam łososia z puszki. Myślę, że świetnie sprawdziłby się też zamiast tuńczyka w przekąsce z awokado i zamiast pieczonego łososia w makaronie z łososiem i fetą.

Cena: około 9 zł / 150g
Gdzie kupisz: duże sklepy, np. Carrefour

Jeśli masz sprawdzone przepisy na wykorzystanie łososia w puszce, podziel się w komentarzu. Dzięki!



GRATIS dostawa i zwrot