Domowy majonez jest tak dobry, że nie zechcesz wrócić do gotowych. Do sałatki (byle nie za dużo), do kanapki zamiast masła, do sosu tatarskiego… Majonez, jeśli z nim nie przesadzać, to źródło zdrowych tłuszczów.
Domowy majonez – przepis
- 1 jajko
- 150 ml oliwy lub oleju (np. rzepakowego, z awokado)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
Jajko, sok z cytryny i musztardę zacząć miksować, powoli dolewać oliwę / olej. W lodówce wytrzyma co najmniej tydzień.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Domowy majonez: […]