Przepisy

Wiosenne risotto ze szparagami 

Gdzieś tak od połowy marca zaczynam sprawdzać, czy w moim osiedlowym warzywniaku nie pojawiły się już szparagi. Jasne, w supermarketach są dostępne przez większość roku, ale to nie o to chodzi. Kiedy tylko pojawią się wiosenne szparagi, kupuję je z radością i robię z nich…

Uroda

Oczyszczanie wodorowe: sprawdziłam na sobie! 

Pamiętam jeszcze, kiedy jako nastolatka zmagałam się z trądzikiem i szukałam rozwiązań. Chodziłam do kosmetyczki na oczyszczanie manualne twarzy – nieprzyjemne podczas zabiegu, wymagające parogodzinnej (albo i parodniowej) rekonwalescencji, bo nikt nie ma ochoty chodzić z opuchniętą, czerwoną twarzą. Nie wspominam tego źle, chociaż w…

Przepisy

Szafranowy irański ryż 

Ostatnio rozmawiałam z moją przyjaciółką Daną i doszłyśmy do wniosku, że ciągle gotujemy to samo. Nie ma w tym niczego dziwnego, poza gotowaniem mamy różne zajęcia i zwyczajnie nie zawsze mam czas, żeby zaplanować nowe dania, zrobić do nich zakupy, przetestować przepisy, zrobić sesję foto…

Przepisy

Co to jest Vegemite? 

Jak chodzi o jedzenie, wyznaję zasadę, że wszystkiego trzeba spróbować. Są dania, za którymi nie przepadam, są takie, które stały się moim comfort food, mimo że są z drugiego końca świata, ale nie wyrażam opinii, póki chociaż raz nie spróbuję. O tym, co to jest…