Mitsubishi Eclipse Cross: mój test [+ WIDEO]
Mitsubishi Eclipse Cross wybraliśmy się do Wrocławia. Trasa po autostradzie i po mniej znanym mieście to dobra okazja, żeby przetestować samochód. Przy okazji, wywiązała się dyskusja o samochodzie dla znajomej. Coś sensownego, wygodnego, nie musi być bardzo szybkie. Zaproponowałam kilka modeli, aż padło pytanie –…
Makaron z kurczakiem w sosie kurkumowym
Połączenie kurkumy, makaronu i suszonych pomidorów wydawało mi się karkołomne, kiedy pierwszy raz zobaczyłam to danie w karcie nieistniejącej już niestety restauracji prowadzonej przez koleżankę. Makaron z kurczakiem w sosie kurkumowym jest doskonały – i bardzo efektowny. Spróbujesz?
Kaczka po pekińsku
Kaczka po pekińsku to danie, które wymaga masy pracy i przygotowań. W restauracji zwykle zamawia się je ze sporym wyprzedzeniem. Nie upiekłabym całej kaczki, ale mam sposób na to, jak podać najlepsze, najsmaczniejsze kąski niewielkim wysiłkiem. Masz ochotę spróbować?
Mercedes-Benz Klasa G: mój test [+ WIDEO]
Mercedes-Benz Klasa G od środka wygląda prawie jak torebka Chanel. To nieźle, ale czy torebka Chanel umie coś takiego? Kilka miesięcy temu jeździłam Range Roverem Sport i mówiłam, że ma grację stodoły. Nadal tak uważam, ale przy Sporcie Klasa Gto stodoła murowana. Mimo sporego silnika…
Zapiekanki z pieczarkami i sosem BBQ
Nie wiem, jak Wasze, ale moje dzieciństwo przypadło na lata 80-te i 90-te XX wieku. Koncepcja fast foodu była w zasadzie nieznana, w restauracji się bywało, ale jedzenie na ulicy, kupowanie z budki – tego nie było. Aż tu nadeszła transformacja i pojawiły się przyczepy…
Rolls-Royce Phantom: mój test [+ WIDEO]
Dziś jeżdżę Rolls-Royce Phantomem ósmej generacji. Co, że z tyłu? Najlepsze miejsce. Dlaczego? Zapraszam na osiem rzeczy, które trzeba wiedzieć o tym modelu! Rolls-Royce Phantom test: parkowanie Po pierwsze, Karolina pyta, jak to parkować. Normalnie. Proszę zaparkować tam. A mówiąc bardziej serio – co prawda…
Grill elektryczny – dlaczego uważam, że to najlepszy wybór
Na początku lat 90. ubiegłego wieku Polacy zakochują się we wszystkim, co zachodnie. W niektórych przypadkach jest to krótkotrwałe zauroczenie, ale w innych miłość do grobowej deski. Grill! Niby nic nowego, ale dania z rusztu brzmią staromodnie, ciężko, a na grillu można upiec i karkówkę,…
Jak rozpoznać podróbki The Balm
The Balm to marka bardzo popularna, lubiana za świetnej jakości kosmetyki do makijażu – bronzery, korektory czy cienie. Niestety, oznacza to też, że istnieją podróbki The Balm. Jak je rozpoznać?
Oliwka do ciała paczula i złoto Umami Cosmetics: mój test
Paczula i złoto to dwie rzeczy, które pasują do mnie najmniej. Nie lubię zmysłowych, orientalnych aromatów, nie noszę prawie wcale biżuterii, a jeśli, to raczej nie złotą. Ale oliwka do ciała paczula i złoto Umami Cosmetics to kosmetyk, który bardzo mi się spodobał. Dlaczego? Oliwka…
Makaron z łososiem i rukolą
Nietypowe połączenie smaków. Dzięki dodatkowi soku z cytryny makaron z łososiem nabiera wyrazu – nie pomijaj tego składnika.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl