15 przepisów na jajka na Wielkanoc
Jajka na Wielkanoc to oczywistość. Często gotujemy ich sporo – bo chcemy zrobić pisanki. A potem jajka leżą i czekają na chętnego. Zebrałam tu przepisy na jajka na Wielkanoc – do wyboru, do koloru. Polecam!
Kurczak po irańsku
Kurczak po irańsku jest moim zdaniem najlepszym przepisem na kurczaka. Jasne, jest wiele dobrych, nawet bardzo dobrych przepisów, ale ten chyba najbardziej do mnie przemawia. W wersji klasycznej podaje się go z szafranowym ryżem – ten przepis podam osobno, bo dziś kurczak po irańsku.
Torebki CH Carolina Herrera wiosna-lato 2015
Marka Carolina Herrera to doskonała jakość wykonania i ciekawe modele. Torebki Carolina Herrera nie są tak ograne jak najpopularniejsze modele widywane na polskich ulicach – a to plus.
Trujące wino z Kalifornii?
Lubisz wina z Kalifornii? Ja też. Dlatego humor zepsuł mi news o tym, że w wielu popularnych markach win wykryto arszenik. Trujące wino? Dramat!
Divine DS ozdobiony kryształami Swarovski
Kiedy myślę, że widziałam już wszystko, co da się zrobić z samochodem, pojawia się Divine DS ozdobiony kryształami Swarovski.
Łosoś pieczony z warzywami
Niechęć do gotowania bierze się najczęściej z braku czasu, czy raczej przekonania o tym, że gotowanie jest bardzo czasochłonne. Ale jest wiele potraw, które można zrobić w pół godziny – a to już naprawdę niewiele czasu. Łosoś pieczony z warzywami ma też tę zaletę, że…
Radio z nawigacją do klasycznych Porsche
Klasyczne Porsche są przepiękne – zresztą, wszystkie klasyczne samochody mają swoich fanów. Niestety, nawet najlepiej zachowany model będzie koszmarnie wyglądać, jeśli na przyssawce doczepimy telefon, w dodatku podpięty na kablu. O radiach z wyświetlaczem w delfiny nawet nie wspominam, bo to zgroza.
Jak rozpoznać podróbkę Casio G-Shock Ga-100? [+ WIDEO]
Podróbki wysokopółkowych produktów to jedno. Torebki Vuitton, Chanel, Prada za kilkaset złotych są częste, ale tak naprawdę, największym problemem są podróbki dóbr średniopółkowych. Dziś o podróbkach zegarków Casio G-Shock Ga-100.
Cytrynowy kurczak z wolnowaru
Kurczak z wolnowaru? Tak, ale w kawałkach i raczej bez kości, dla wygody. Tak myślałam do niedawna, ale cytrynowy kurczak z wolnowaru jest tak smaczny, że nie warto pozbawiać się przyjemności jedzenia. A powstaje naprawdę bez jakiegokolwiek wysiłku z naszej strony!
Zrazy wołowe
Rzadko kiedy biorę się za klasyczne dania kuchni polskiej – jakoś zawsze byłam zdania, że są zbyt czasochłonne. Zrazy wołowe, które zrobiłam, w zasadzie potwierdzają to podejrzenie – to nie jest danie, które zrobisz w 30 minut. Z drugiej jednak strony, domowe zrazy wołowe podane…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl