Domowa pasta do kanapek jest szybka w przygotowaniu, wystarczą do niej składniki, które i tak masz w lodówce, nie kosztuje majątku. Nieplanowani goście? Zrób pastę z tuńczyka, rozsmaruj na pieczywie, przystawka gotowa. Jasne, gotowanie jest przyjemne i ciekawe, ale nie musi być sensem życia.
Pasta z tuńczykiem: składniki
- 1/2 papryki czerwonej, pociętej w wąskie paseczki
- 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym
- 1 łyżka majonezu
- 1 szalotka
- 1 łyżka kaparów
- sok z 1/2 cytryny
- sos chipotle – do smaku
Pasta z tuńczykiem: przepis
Paprykę potnij, najlepiej przy pomocy mandoliny – paseczki mają mieć grubość milimetra, może dwóch.
Posiekaj szalotkę i kapary.
Odcedź tuńczyka, rozdrobnij widelcem, dodaj sok z cytryny, majonez i pozostałe składniki. Wymieszaj, odstaw do lodówki (pod przykryciem, żeby zapach nie rozszedł się po całej lodówce) na 15 minut.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl