Kupiłam bakłażana i doszłam do wniosku, że nie może być tak, że znów zrobię bakłażana w parmezanie. Przejrzałam książki i znalazłam przepis na danie, które wygląda, jak poniżej:
- 1 średni bakłażan (albo 1/2 dużego)
- 1 papryka czerwona
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- łyżeczka curry
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- łyżka octu z sherry
- łyżeczka oleju sezamowego
Rozgrzać piekarnik do 200C.
Posiekać czosnek, dodać curry, sól, ocet i olej sezamowy. Zmieszać dobrze (można blenderem) do uzyskania pasty.
Pokrojony w kostkę bakłażan wymieszać z powstałą miksturą, wstawić do piekarnika na 20 minut (albo aż będzie miękki i przypieczony).
Pokroić w kostkę paprykę, posiekać pietruszkę, wymieszać z upieczonym bakłażanem.
Przepis pochodzi z książki Cooking (Chic Simple), z moimi drobnymi zmianami.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl