Składników raptem 4, a efekt bardzo ciekawy. Pikantny sos do mięsa smakuje niespotykanie – warto go wypróbować!
Pikantny sos do mięsa – przepis
- 50g sera typu feta (to jeden z przypadków, kiedy popularna Favita sprawdza się lepiej od prawdziwej fety)
- 1 przecier pomidorowy (mała puszka lub słoik)
- 1 łyżeczka harissy
- 1-2 łyżeczki oliwy
Ser pokroić na kawałki, zmieszać z przecierem i harrisą, zmiksować blenderem do gładkości. Jeśli pasta jest zbyt twarda, dodać oliwę.
Doskonały dodatek do mięsa, można nim też posmarować kanapkę. W lodówce pikantny sos do mięsa wytrzyma 2-3 dni, jeśli pojemnik jest szczelnie zamknięty.
Related posts
6 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
jak z dodatkiem harissy to musi być pysznie;)
Poznałam już harissę i jest ok…sos musi być pyszny:-)
To, co zawiera najmniej składników zwykle jest najlepsze 🙂 Jestem pewna, że jest boski!
Dziękuję 🙂 Spróbujcie, co prawda chwilowo pogoda mało grillowa, ale zawsze można upiec filet z kurczaka w piekarniku i do niego podać ten sos.
super, pycha, harissy nie próbowałam jeszcze, ale muszę w końcu się skusić.
Zapraszam do mnie, u mnie też obiady do pracy w pudełkach :)chociaż chyba nie zawsze zgodne z dietą south beach
Monika
http://www.bentopopolsku.blogspot.com
Mnemonique – bardzo polecam, ja bym ją jadła do wszystkiego 🙂
Dziękuję za zaproszenie, znam i zaglądam, a obiady są prawie-South Beach 🙂