Tytuł mówi wszystko. Sałata z parmezanem to moja ulubiona sałata do podawania do dań głównych. Pasuje i do makaronów, i do steków, i do burgerów. Jest najlepsza!
Sałata z parmezanem – przepis
proporcje na 2 porcje
- 100 g sałaty rzymskiej, rukoli lub szpinaku
- parmezan (w kawałku)
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
Sałatę umyć, odsączyć, porwać na kawałki. Parmezan zestrugać na wiórki. Polać oliwą i octem balsamicznym, wymieszać. Może chwilę postać przed podaniem, ale raczej godzinę, a nie sześć.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl