Pokazywana przeze mnie niedawno sałatka z tuńczyka to danie proste, ale z uwagi na zawartość cebuli nieco ryzykowne jako posiłek do pracy czy na uczelnię. Ale jeśli to i owo zmienić…
Baza, czyli fasola i tuńczyk pozostają bez zmian. Używamy też oliwy i posiekanej natki pietruszki. Kontrowersyjną szalotkę zastępujemy pieczoną papryką marynowaną, a całości nadajemy wyrazu, dodając do sałaty trochę sosu sriracha (czyli sosu z chili). Do tego 2 plastry szynki z indyka, posmarowane serkiem Philadelphia light, każdy z kilkoma listkami szpinaku i oliwką.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl