Dużo warzyw, w sam raz na tę porę roku. Makaron z cukinią i szpinakiem jest kolorowy i pełen dobroczynnych składników.

Makaron z cukinią i szpinakiem

proporcje na 2 porcje

  • 2 garście szpinaku
  • 2 średnie cukinie
  • 100g makaronu penne (np. Lubella Pełne Ziarno)
  • kilka pomidorów suszonych
  • 20g fety
  • oliwa
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Czosnek pokroić w plasterki lub posiekać. Rozgrzać na oliwie. Wrzucić szpinak, dusić do zwiotczenia.

W międzyczasie, zacząć gotować makaron.

Kiedy szpinak zwiotczeje, wrzucić go do miski.

Cukinię pokroić w kostkę.

Na patelnię po szpinaku wlać odrobinę oliwy, dusić cukinię do zmięknięcia. Dorzucić do miski ze szpinakiem.

Pomidory pokroić w kawałki, fetę ugnieść widelcem. Dorzucić do miski.

Makaron odcedzić, dorzucić do miski, wszystko wymieszać. Doprawić pieprzem.


GRATIS dostawa i zwrot!

Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
YouTube0
Instagram5k