Nie wiem, jak wy, ale im zimniej, tym większą mam ochotę na ostre, dobrze przyprawione jedzenie. I to nie tylko dania główne, ale też dodatki. Stąd pomysł na surówkę z czerwonej kapusty na ostro.
Surówka z czerwonej kapusty na ostro – składniki
- 1/4 czerwonej kapusty
- 1 mała cukinia
- 1/2 pęczka pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka sosu tabasco zielonego
Surówka z czerwonej kapusty na ostro – przepis
Kapustę poszatkować. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach tarki. Pietruszkę drobno posiekać.
Zmieszać majonez, sok z limonki i tabasco, zalać tym warzywa.
Odstawić na pół godziny, żeby smaki się połączyły.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Surówka z czerwonej kapusty na ostro […]
[…] Surówka z czerwonej kapusty: […]