Dziś sałatka z pieczoną papryką i fetą oraz premiera nowego pudełka.

Sałatka z pieczoną papryką i fetą – przepis

proporcje na 2 porcje

  • 2 pomidory
  • 50 g sera feta
  • kilka kawałków pieczonej papryki (może być marynowana pieczona papryka)
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • garść liści mięty
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z czerwonego wina
  • pieprz

Pokroić w kostkę pomidory i ser feta, paprykę w wąskie paski, porwać miętę na kawałki.

Zmieszać osobno sos – dodać przed podaniem.

Pudełko, co widać na zdjęciach, ma kolosalną zaletę – osobny pojemnik na sos, co sprawia, że sałatka nie przegryza się pół dnia i smakuje świeżo. Tego rodzaju pudełka można było jakiś czas temu kupić w sieci Biedronka (pisała też o tym autorka bloga Bento po polsku), oferuje je też firma Betterware – o ile się orientuję, to jakiś MLM, ale tutaj podana jest cena, można też zamówić.

W zestawie jest także widelec, więc nie trzeba już liczyć na wyposażenie firmowej kuchni.

 salatka z pieczona papryka i feta