Kto powiedział, że nie można jeść pizzy na śniadanie? Śniadaniowa pizza meksykańska powstaje w mniej niż 20 minut, jest pełnym, zbilansowanym posiłkiem. Smacznego!

Śniadaniowa pizza meksykańska – składniki

proporcje na 2 porcje

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • 4 łyżki salsy (jeśli nie masz domowej, kup w sklepie taką, która ma dobry, krótki skład)
  • kilka plasterków papryczki jalapeno
  • 2 plasterki sera żółtego, pokrojonego w paski
  • 2 jajka (moje miały podwójne żółtka, jak widać na obrazku)

Śniadaniowa pizza meksykańska – przepis

Rozgrzać piekarnik do 200C. Lekko spryskać blachę do pieczenia sprayem do pieczenia, położyć na niej tortillę, rozsmarować połowę salsy, rozrzucić jalapeno.

Wstawić do piekarnika na 5 minut.

Wyjąć, wybić na tortillę jajko, rozłożyć paski sera, wstawić do piekarnika na 10 minut.

Podawać na ciepło – śniadaniowa pizza meksykańska nie nadaje się do przechowywania.

pizza meksykanska