Na Boże Narodzenie warto zrobić mięso, które można podać i na ciepło, i na zimno. Pieczeń w musztardzie nie wymaga żadnych zabiegów, jest łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna. A przy tym dobrze wygląda!
Pieczeń w musztardzie – przepis
- około 500 g dobrej wołowiny, chudej
- 1 słoik musztardy tzw. francuskiej (nie Dijon, tylko takiej z ziarnami gorczycy, jak na zdjęciu)
- rękaw do pieczenia
Rozgrzać piekarnik do 200 C.
Mięso równomiernie obłożyć musztardą – będzie się kleić do mięsa.
Włożyć mięso do rękawa, zostawić dużo miejsca na powietrze. Piec na dolnej półce przez około 45 minut (zależy od grubości mięsa).
Wyjąć z piekarnika i z rękawa. Podawać na ciepło lub na zimno.
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] z wolnowaru Błyskawiczny pasztet francuski Wołowina po burgundzku Wołowina w sosie cebulowym Pieczeń w musztardzie Schabowe w ziołach Pieczona wieprzowina w sosie Mięso pieczone w […]
[…] Pieczeń w musztardzie […]