Gotowe danie dla wegetarian albo dodatek do mięsa. Zdrowy, kolorowy, w klimatach bliskowschodnich. Cieciorka ze szpinakiem jest naprawdę pyszna – to też dobry sposób na podanie szpinaku na ciepło.
Cieciorka ze szpinakiem
proporcje na 2 porcje
- 1 puszka cieciorki
- 250g szpinaku (surowego!)
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka octu z czerwonego wina
- sól
- oliwa
Cieciorkę odsącz, opłucz, wymieszaj z solą i papryką.
Szpinak umyj, osusz lekko.
Czosnek posiekaj. Rozgrzej na patelni oliwę, wrzuć czosnek, dodaj szpinak. Duś 3-5 minut, aż zwiędnie.
Wymieszaj z cieciorką, dodaj ocet z czerwonego wina.
Ja podałam do tego koftę z patelni z jogurtem greckim doprawionym czosnkiem i pieprzem.
Przepis pochodzi z Clean Eating Magazine.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl