Sałata z indykiem to nuda? Spróbuj do tego bardzo nietypowy sos z pomidorów.
Kalifornijska sałata z indykiem – przepis
proporcje na 2 porcje
- 100 g sałaty
- 2 pomidory czerwone
- 2 pomidory żółte
- sok z 1/2 limonki
- 300 g wędliny z indyka (w kawałku)
- 1/2 awokado
- 50 dag mozzarelli
- sól, pieprz
- oliwa
Pokroić czerwone pomidory z grubsza w kostkę, dolać sok z limonki i oliwę (niedużo), zmiksować. Doprawić do smaku.
Sałatę, umytą, osuszoną i porwaną na kawałki, ułożyć na talerzach. Polać 1/2 sosu z pomidorów. Pokroić w kostkę indyka, mozzarellę i awokado, rozsypać na sałacie. Pokroić żółte pomidory w półplasterki, rozsypać na sałacie. Polać resztą sosu.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl