Jakiś czas temu pokazywałam panini z ricottą i bakłażanem. Taka kanapka jest świetna i na ciepło, i na zimno, można ją zabrać do pracy, w podróż… To także doskonały sposób na czyszczenie lodówki. Byleby składniki w miarę do siebie pasowały. Dziś panini z kurczakiem i szpinakiem – sycące, smaczne połączenie.

 

Panini z kurczakiem i szpinakiem – przepis

  • 2 tortille pełnoziarniste
  • 2 garście szpinaku
  • serek Philadelphia
  • 200g pieczonego, gotowanego lub grillowanego filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
  • 1 łyżeczka sosu sriracha

Na środku tortilli rozsmarowuję serek philadelphia, na nim układam garść szpinaku, na na nim połowę kurczaka. Polewam sosem sriracha, po czym składam w kopertę i układam w minigrillu złożeniem do dołu. Zamykam minigrill i ustawiam go na pożądany program.

Kiedy grill pokaże, że potrawa jest gotowa, wyjmuję kanapkę i przekrawam na pół.