Pieczony filet z kurczaka występował w moich sałatach do pracy i innych zestawach już wiele razy, ale staram się raz na jakiś czas wprowadzić sobie jakieś urozmaicenie. Sałata z kurczakiem i winogronami jest lekka, ale ma zdecydowany smak dzięki dodatkowi musztardy Dijon.

Sałata z kurczakiem i winogronami

proporcja na 2 porcje

  • 100 g sałaty (mieszanej, rukoli – takiej, jaką lubisz)
  • 100 g
  • 300 g filetu z kurczaka, zgrillowanego
  • 3 łyżki oliwy oliwa
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 2 łyżki soku z cytryny

Zgrillować filet.

Filet pokroić w kostkę, winogrona na pół, wrzucić do sałaty. W miseczce wymieszać musztardę, oliwę i sok z cytryny. Polać sałatę, wymieszać.

Uwaga – jeśli to jest Twoje danie do pracy, sos weź osobno, zmieszaj tuż przed podaniem, bo sałata zwiędnie.