Kolejna ucieczka przed rutynowym indykiem w ziołach prowansalskich. Pikantne roladki z indyka nie wymagają wiele zachodu, a są naprawdę pyszne – o ile lubisz pikantne potrawy.
Pikantne roladki z indyka – przepis
proporcje na 4 porcje
- 4 sznycle z indyka
- 2 marynowane papryczki chili
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżeczka papryki mielonej (może być słodka albo mieszanka słodkiej i ostrej)
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
Rozgrzać piekarnik do 200C.
Wymieszać na talerzu mieloną paprykę, sól i pieprz. Włożyć na to po kolei każdy sznycel i porządnie obtoczyć.
Na każdym sznyclu położyć po 2 kawałki papryki czerwonej i po 1/2 marynowanej chili.
Zwinąć i pospinać wykałaczkami.
Podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju / oliwie, żeby mięso nie było różowe.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wsadzić do piekarnika na 10-15 minut.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl