Skoro jest sezon na szparagi, to trzeba korzystać. Szparagi z parmezanem wymagają jednego: dobrych składników. Nie zastępuj parmezanu byle jakim tartym serem, a oliwy truflowej – zwykłą.
Szparagi z parmezanem – przepis
proporcje na 2 porcje (jako przystawka)
- 1 pęczek szparagów
- oliwa truflowa
- parmezan w kawałku
- pieprz
Szparagom obetnij twarde końce, ugotuj szparagi w wodzie (około 8-10 minut).
Ułóż na talerzu, polej oliwą truflową, posyp pieprzem i plasterkami parmezanu.
Wstaw do mikrofalówki na 1 minutę (ewentualnie w naczyniu do zapiekania do piekarnika na minutę, na 100C).
Podawaj na ciepło, np. z zieloną sałatą.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl