Sezon grillowy w pełni. Nie wybieraj tłustej kiełbasy czy mięsa w gotowej marynacie z supermarketu. Zrobienie własnej marynaty to żaden wysiłek, schab grillowany jest prosty, a efekt przejdzie Twoje oczekiwania. Kto ma ochotę zostać mistrzem grilla na osiedlu?
Schab grillowany w oregano – składniki
proporcje na 4-6 porcji
- 70 dag schabu bez kości
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- sok z 2 cytryn
- 2 łyżki octu z czerwonego wina
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Schab grillowany w oregano – przepis
Schab pokroić w plastry.
Wszystkie składniki marynaty zmieszać, wrzucić do nich schab (polecam torbę z zamknięciem strunowym albo szczelnie zamykane plastikowe pudełko). Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na pół dnia).
Po tym czasie rozgrzać grill lub patelnię grillową, wrzucić mięso, grillować obracając kilka razy, aż będzie należycie zrumienione.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Schab grillowany w oregano: […]