Śniadanie, nawet kiedy w fazie 2 i 3 to taki posiłek, gdzie trudno o dobre pomysły, bo zazwyczaj są one czasochłonne. A dobrze byłoby zjeść coś pożywnego i najlepiej na ciepło. Masz 15 minut? To wystarczy, żeby zrobić kanapki na ciepło.
Kanapki na ciepło: składniki
proporcje na 2 porcje
- 4 kromki ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa
- 2 jajka
- 2 plasterki sera emmentaler
- 1 łyżeczka czerwonego pesto
- kilka liści szpinaku
Kanapki na ciepło: przepis
Jajka ugotować na twardo (można choćby poprzedniego dnia – wtedy czas przygotowania skraca się do 5 minut). Pokroić w plastry.
Rozłożyć pieczywo. Połowę kromek posmarować pesto i przykryć serem, na drugiej połowie rozłożyć szpinak i jajka.
Złożyć razem, zapiekać 2-3 minuty w mini-grillu.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl