Śniadanie, nawet kiedy w fazie 2 i 3 to taki posiłek, gdzie trudno o dobre pomysły, bo zazwyczaj są one czasochłonne. A dobrze byłoby zjeść coś pożywnego i najlepiej na ciepło. Masz 15 minut? To wystarczy, żeby zrobić kanapki na ciepło.

Kanapki na ciepło: składniki

proporcje na 2 porcje

  • 4 kromki ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa
  • 2 jajka
  • 2 plasterki sera emmentaler
  • 1 łyżeczka czerwonego pesto
  • kilka liści szpinaku

Kanapki na ciepło: przepis

Jajka ugotować na twardo (można choćby poprzedniego dnia – wtedy czas przygotowania skraca się do 5 minut). Pokroić w plastry.
Rozłożyć pieczywo. Połowę kromek posmarować pesto i przykryć serem, na drugiej połowie rozłożyć szpinak i jajka.
Złożyć razem, zapiekać 2-3 minuty w mini-grillu.