Warzywny dodatek do obiadu, do mięsa z grilla – domowy coleslaw to coś, co pasuje na wiele okazji. Jasne, można kupić dowolną ilość w sklepie, ale teraz, kiedy młoda kapusta pojawia się w sklepach, warto zrobić domową wersję.
Domowy coleslaw – składniki
proporcje na 4 duże porcje
- 1 główka młodej kapusty
- 1 pęczek pietruszki
- 1 średniej wielkości cebula czerwona
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki maślanki
- 2 łyżki sosu worcestershire
- 1 łyżeczka tabasco
Domowy coleslaw – przepis
Kapustę pokrój drobno.
Posiekaj pietruszkę, dodaj do kapusty.
Posiekaj i sparz cebulę, odsącz, dodaj do reszty warzyw.
Zmieszaj składniki sosu, dodaj do warzyw.
Dobrze wymieszaj całość, odstaw do lodówki co najmniej na godzinę.
Domowy coleslaw wytrzyma w lodówce 1-2 dni.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl