Nietypowe połączenie smaków. Dzięki dodatkowi soku z cytryny makaron z łososiem nabiera wyrazu – nie pomijaj tego składnika.
Zwykle kiedy myślimy o makaronie, przychodzi nam na myśl też sos – gęsty, pomidorowy albo śmietanowy. Tutaj sosu nie ma – jeśli dobrze wymieszać wszystkie składniki, powstanie pyszny obiad.
Makaron z łososiem i rukolą – składniki
proporcje na 2 porcje
- 2 filety z łososia po 200g
- 100 g makaronu pełnoziarnistego
- 50 g sera koziego
- 2 garście rukoli
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz
Makaron z łososiem i rukolą – przepis
Makaron ugotować al dente.
Nagrzać piekarnik do 150C i wstawić łososia owiniętego w folię aluminiową. Piec ok. 10 minut, aż będzie łatwo się dzielić.
Wyjąć, oddzielić mięso od ości i skóry, wymieszać z makaronem, pokruszonym serem kozim, rukolą i sokiem z cytryny. Doprawić pieprzem.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Makaron z łososiem i rukolą […]