Słodko – słona sałatka w patriotycznych kolorach.
- 100g ryżu brązowego
- 25 g sera feta
- 2 pomidory
- 4 łyżki pestek granatu
- oliwa
- sok z cytryny
- pieprz
Powyższe ilości wystarczą na stworzenie sporej ilości sałatki. Można ją podać na kolację, a resztę zapakować na następny dzień.
Ryż ugotować, wystudzić. Pomidory pokroić w kostkę, fetę ugnieść widelcem. Zmieszać, dodać pestki granatu, doprawić według potrzeby.
Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
Hm, w sumie to nigdy nie myślałam o połączeniu granatu i ryżu. Ciekawy pomysł. 😉
Nie jest to typowe połączenie, ale ma sporo uroku – bo tutaj współgra z fetą.