Awokado lubię bardzo. Można je jeść na wiele sposobów – jako guacamole, jako element eleganckiej przystawki, wreszcie jak w tym przepisie, jako bazę całego dania. Sałatka z awokado nasyci, nie pozwoli Ci zgłodnieć. Polecam!
Sałatka z awokado – składniki
proporcje na 4 porcje
- 2 awokado, miękkie
- puszka czerwonej fasoli
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka ostrego sosu z papryki
Sałatka z awokado – przepis
Awokado obrać, pokroić w kostkę. Zalać sokiem z limonki, żeby nie pociemniało.
Fasolę osączyć, opłukać, dodać do awokado.
Paprykę pokroić w kostkę, dodać do awokado i fasoli.
Doprawić sosem z papryki.
Jeśli zabierasz sałatkę z awokado do pracy, polecam pudełko Appetit Black & Blum.
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Sałatka z awokado […]
[…] Co brać do pracy? część 42 […]
[…] Co brać do pracy? sałatka z awokado […]