Sycące, napełnione masą smaków. Te akurat zrobiłam na śniadanie, ale na obiad też będą w sam raz (a także jako danie do pracy).
Greckie tosty
- 4 kromki tostowego pieczywa pełnoziarnistego
- garść rukoli
- 2 cienkie plasterki fety
- garść czarnych oliwek, pokrojonych w plastry
- kawałek marynowanej grillowanej papryki, pokrojony w paski
- 4 plastry szynki wołowej
W opiekaczu ułożyć 2 kromki pieczywa, a na nich rukolę. Na to położyć po plasterku fety. Na to ułożyć paprykę i oliwki. Teraz ułożyć na całości wędlinę i przykryć drugą kromką. Zapiekać 2-3 minuty, podawać na ciepło.
Related posts
3 Comments
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
mentalnie się z tobą łączę:)
Oooo, nie próowałam takiej wersji tostów… ale z pewnością spróbuję 😀 Nowe smaki trzeba przetestować, akurat została mi feta, to muszę ją wykorzystać.
Wyglada smakowicie i na pewno wypróbuję!!!