Sycące, napełnione masą smaków. Te akurat zrobiłam na śniadanie, ale na obiad też będą w sam raz (a także jako danie do pracy).

Greckie tosty

  • 4 kromki tostowego pieczywa pełnoziarnistego
  • garść rukoli
  • 2 cienkie plasterki fety (na zdjęciu niby-feta czyli Favita, która ma tę zaletę, że jest low-fat)
  • garść czarnych oliwek, pokrojonych w plastry
  • kawałek marynowanej grillowanej papryki, pokrojony w paski
  • 4 plastry szynki wołowej (kupiłam w Krakowskim Kredensie)

W opiekaczu ułożyć 2 kromki pieczywa, a na nich rukolę.

Na to położyć po plasterku fety.

Na to ułożyć paprykę i oliwki.

Teraz ułożyć na całości wędlinę:

Zapiekać 2-3 minuty i gotowe:

PS na zdjęciu wystąpił opiekacz MPM – funkcjonalnie bez zarzutu, ale nie do doczyszczenia. Mentalne spadkobierczynie Anthei Turner uprasza się o powstrzymanie od komentarzy nt. okruszków widocznych na zdjęciach.

Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym http://http://blog.polskiesouthbeach.pl/
Znajdź mnie również na:
RSS
Facebook0
Facebook
YouTube5k
Instagram5k