Dużo warzyw, w sam raz na tę porę roku. Makaron z cukinią i szpinakiem jest kolorowy i pełen dobroczynnych składników.
Makaron z cukinią i szpinakiem: składniki
proporcje na 2 porcje
- 2 garście szpinaku
- 2 średnie cukinie
- 100g makaronu
- kilka pomidorów suszonych
- 20g fety
- oliwa
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Makaron z cukinią i szpinakiem: przepis
Czosnek pokroić w plasterki lub posiekać. Rozgrzać na oliwie. Wrzucić szpinak, dusić do zwiotczenia.
W międzyczasie, zacząć gotować makaron.
Kiedy szpinak zwiotczeje, wrzucić go do miski.
Cukinię pokroić w kostkę.
Na patelnię po szpinaku wlać odrobinę oliwy, dusić cukinię do zmięknięcia. Dorzucić do miski ze szpinakiem.
Pomidory pokroić w kawałki, fetę ugnieść widelcem. Dorzucić do miski.
Makaron odcedzić, dorzucić do miski, wszystko wymieszać. Doprawić pieprzem.
Related posts
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl