Przepisy

Co jeść na obiad? Menu #10 

Złota jesień? Powiedzmy. Nawet jeśli jest jeszcze ładnie i kolorowo, to temperatury nas nie rozpieszczają, często pada, łatwo o przeziębienie. Trzeba się wzmocnić ciepłym posiłkiem. Co wybierasz, domowy schab z ziołami, czy curry z rybą? A może pyszną zupę z masą warzyw? Daj znać, który…

Przepisy

Co jeść na obiad? Menu #9 

Za oknem szaro, buro, ponuro, dlatego w kuchni powinno być kolorowo. Korzystaj z ostatnich świeżych, pięknych pomidorów, gotuj łatwe, szybkie potrawy jednogarnkowe i nie zapomnij o sałacie – w wersji, którą dziś proponuję, jest to pełnowymiarowy posiłek. Udanego gotowania i smacznego!

Przepisy

Jesienne chili z dynią 

Moją ulubioną częścią jesieni są potrawy jednogarnkowe. Moim ulubionym i najczęściej robionym przepisem jest chili con carne, którego nawet lepiej zrobić więcej, bo to danie, które doskonale poddaje się mrożeniu. Parę dni temu postanowiłam jednak trochę je zmienić, wprowadzić sezonową zmianę – i tak powstało…