Szparagi z domowym majonezem z awokado
Zielone z zielonym, czyli prawie jak zagadka z czasów dzieciństwa. Szparagi są w sezonie, kuszą z każdego straganu z warzywami, dlaczego więc nie skorzystać? W wersji, którą proponuję, szparagi z domowym majonezem z awokado to efektowna przystawka, która skusi niejednego niedowiarka.
Co jeść na obiad? Menu #2
Przed nami kolejny tydzień. Nie zapowiada się, że będzie upalnie, poza tym, ciepły obiad zwykle warto mieć pod ręką, nawet w cieplejsze dni. Planowanie posiłków bardzo upraszcza życie i bardzo Ci je polecam. Jeśli szukasz inspiracji, co jeść na obiad w nadchodzącym tygodniu, poniżej znajdziesz…
Maska Skinfood Rice Mask wash-off – mój test
Koreańskie kosmetyki to nie nowość – niejedna blogerka pisała już o nich dwa-trzy lata temu, ale dopiero niedawno pojawiły się w Polsce w dużych sieciach perfumeryjnych. Od czasu, kiedy zamawiałam z USA całe pudła kosmetyków przez eBay, wiele się zmieniło, przede wszystkim w moim podejściu….
Łosoś z ogórkiem
Najprostsza, najszybsza przekąska, jedno z najlepszych dań do podania latem, kiedy nie chce się gotować. Smaczny, ładny, efektowny. Łosoś z ogórkiem może być tak prosty albo tak wyrafinowany, jak chcesz!
Sałatka jarzynowa łączy ludzi
Sałatkę jarzynową robię dwa razy do roku – na Boże Narodzenie i na Wielkanoc. Normalnie jej nie jadamy – jej przygotowanie zajmuje dużo czasu, no i nie jest to danie szczególnie zdrowe. A ponieważ z moją przyjaciółką Daną wysyłamy sobie prawie codziennie zdjęcia jedzenia, które…
Co jeść na obiad? Menu #1
Stworzenie sensownego menu na cały tydzień to niemałe wyzwanie i wiem to dobrze. Od dłuższego czasu działam w ten sposób, że w weekend planuję, co będziemy jeść na obiad (śniadania i kolacje też uwzględniam, ale tu jest mniej wariantów), na tej podstawie robię listę zakupów,…
Clinique City Block Purifying Charcoal Mask & Scrub – mój test
Cierpliwość nie jest moją mocną stroną. Niestety, to dotyczy też zabiegów pielęgnacyjnych. Na myśl o tym, że mam zamknąć się na godzinę w łazience i nawilżać, odżywiać, ścierać i wcierać, robi mi się słabo. Nie, żebym miała niewygodną łazienkę – jest duża, można leżeć w…
Kurczak teriyaki z wolnowaru
Szeroko pojęta kuchnia orientalna zaczyna się w Polsce od kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, a kończy na zupie laksa, gotowanej z wirtuozerią przez mojego kumpla Marcina (do sprawdzenia w każdy weekend na Nocnym Markecie – szukajcie Asian Food Foundation). Nie mam ambicji odtwarzania autentycznych dań malezyjskich…
Jak gotowałam żurek w Kanadzie
Jesienią zeszłego roku pojechaliśmy z Markiem do Kanady. Po pierwsze dlatego, że mam tam rodzinę, a po drugie – postanowiliśmy zwiedzić kawałek kraju, skoro już lecimy tyle kilometrów w jedną stronę. O tym, jak wyglądała nasza trasa z Calgary do Vancouver, pisałam w blogu, można…
Chleb pita z mięsem (arayes)
Kiedy piszę te słowa, za oknem widzę ścianę deszczu. To w gruncie rzeczy nic złego, ale ponieważ zbliża się majówka, to wiele osób czuje się rozczarowanych, bo jak zrobić grill party, jeśli nie da się wyjść do ogrodu? Polecam kupienie patelni grillowej – chleb pita…
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl