Wszelkiego rodzaju pasty świetnie się nadają do kanapek, do posmarowania liścia sałaty, jako dip do warzyw. Dziś proponuję pastę rybną z pietruszką.
Pasta rybna – przepis
- 1/2 puszki białej fasoli
- 1 pęczek pietruszki
- 1 puszka sardynek lub szprotek w oliwie
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz
Fasolę odcedzić, opłukać.
Sardynki wyjąć z puszki, odlać oliwę / olej, w którym były zanurzone.
Pietruszkę z grubsza posiekać.
Zmiksować wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, dolać łyżkę lub dwie wody.
Pasta zamknięta w szczelnym pojemniku wytrzyma w lodówce do tygodnia.
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Cześć!
Mam na imię Ania. W moim blogu znajdziesz masę porad o tym, jak dobrze wybierać – tak, żeby było pięknie. Szukasz przepisu na obiad, chcesz zrobić udane zakupy, a może nie wiesz, jak rozpoznać podróbkę? Zapraszam!Masz pytania? Napisz do mnie:
ania@jestpieknie.pl
[…] Pasta rybna […]